снимка: beamillion from Madrid (Spain), УикипедияЗаради влошената епидемична обстановка от Посолството в Мадрид

...
снимка: beamillion from Madrid (Spain), УикипедияЗаради влошената епидемична обстановка от Посолството в Мадрид
Коментари Харесай

Рекорден брой секции разкрити в Испания

снимка: beamillion from Madrid (Spain), Уикипедия

Заради влошената епидемиологична конюнктура от Посолството в Мадрид припомнят, че е наложително да се съблюдават всички инструкции на испанските санитарни управляващи.

Българите, живеещи в Испания ще могат да гласоподават през днешния ден в 67 изборни секции в 57 обитаеми места. Изборният ден стартира в 07.00 часа локално време и завършва в 20.00 часа, напомня БНР.

За първи път за сънародниците ни са открити толкоз доста изборни секции. На предходните парламентарни избори на 4 април те бяха 53, а през 2017-та – 38 на брой. За сметка на това заявление за гласоподаване са подали 4 157 души, доста по-малко от април, когато бяха 7 946, а най-после действително гласоподаваха 20 309.

Сега с решение на ЦИК от 18 юни са избрани и местата на които ще се гласоподава. Съгласно член 212 от Избирателния кодекс с хартиени бюлетини отвън страната се гласоподава, когато за образуването на секции са подадени по-малко от 300 заявки или на последните избори са дали своят вот по-малко от 300 души, по тази причина в този момент разполагаем ще бъдат 58 машини в 31-на изборни секции.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР